Vissza a főoldalra
RSS
Keresés
Rendőrségi hírek
Eclipse-botrány: gyanúsítottként hallgatták ki a Belügyminisztérium helyettes államtitkárát
Híradó 2011.07.13. 7:27:00

A Központi nyomozó Főügyészség gyanúja szerint Eiselt György 2009-ben a Nemzeti Közlekedési Hatóság főigazgatójaként egy luxusautót kapott használatra az eredetiségvizsgálat informatikai rendszerének kidolgozására meghirdetett pályázat későbbi nyertesétől. Büntetőeljárás indult a cég vezetője ellen is, aki a gyanú szerint az autót bérelte a közlekedési hatóság főigazgatójának. A Belügyminisztériumban megerősítették, hogy a helyettes államtitkárt valóban gyanúsítottként hallgatták ki.Luxusautót bérelt 2009-ben a gyanú szerint a Nemzeti Közlekedési Hatóság akkori stratégiai főigazgatójának az Eclipse Zrt. A cég néhány hónappal később ötmilliárd forintos állami megbízást kapott az eredetiségvizsgálat informatikai rendszerének kidolgozására.

„A Központi Nyomozó Főügyészség előtt az elmúlt év ősze óta hivatali vesztegetés miatt folyik ez a büntetőeljárás. Ezen büntetőügyben az elmúlt időszakban több gyanúsításközlés is történt” - mondta a Híradónak Fazekas Géza a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Az ügyészség szóvivője azt nem árulta el, hogy kiket gyanúsítottak meg az ügyben. A Híradó más forrásból úgy értesült, hogy az egyik gyanúsított Eiselt György, aki jelenleg a Belügyminisztérium helyettes államtitkára, a másik pedig az Eclipse Zrt. akkori vezérigazgatója. Mindkettőjük ellen hivatali vesztegetés gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Az ügyben tavaly tavasszal az eredetiségvizsgálók szakmai szervezete tett feljelentést.

„Megállapítottuk, hogy az a cég, aki megnyerte a tendert, egy luxusautót bérelt, és ezt használatba adta olyan személyeknek, akik a tendert előkészítették, illetve a döntést befolyásolhatták” - közölte Mándi Sándor, az Erdetiség Ellenőrzés a Gépjárműbűnözés Ellen Egyesület elnöke.

Az Eclipse Zrt. vezetőit tavaly márciusban kommandósok fogták el. Pénzmosás és adócsalás gyanúja miatt indított ellenük büntetőeljárást a vám és pénzügyőrség. A gyanú szerint az ötmilliárdos állami megrendelésből származó nyereséget fantomcégek hálózatán keresztül próbálták meg eltüntetni.

A Híradó kérdésére a Belügyminisztérium írásban megerősítette, hogy az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a tárca helyettes államtitkárát. Az ügyben a belügyminiszter - az ártatlanság vélelmére tekintettel, valamint figyelembe véve, hogy Eiselt György a cselekmény időpontjában nem a minisztériumban dolgozott - az eljárás befejezésekor alakítja ki álláspontját.

 
A rovat további friss hírei
Berúgta a cigány ajtót, majd csodálkozott, amikor megszólalt a riasztó
Konyhakéssel szúrta meg fiát egy mogyoródi férfi
Bilincsben a küldeményekkel „eltévedt” postás
17 éves fiú verekedett Pécsett
Rablás Szegeden
Legolvasottabb hírek
Nyolc orvos látta, mégis meghalt egy egyéves kislány - a szülők büntetőfeljelentést tettek
Buszsofőrök gázpisztollyal: összevagdosott ülések, vécének használt járművek - igen, a cigányok
Továbbra is „dubajoznak” a lányok - újabb kerítő került a rendőrség látókörébe
Nyakon akarta szúrni a rendőrt - kényszergyógykezelésre küldhetik
Szado-mazo pornófilmforgatás: egy ember ellen javasolnak vádemelést
Legfrissebb hírek
Csak papíron gondoztak: alapítványos csalókat leplezett le a NAV
Hotelekben pihente ki a sikkasztás fáradalmait a megtévedt postás
Prostituáltakból élt: mindkét élettársát futtatta a férfi
Berúgta a cigány ajtót, majd csodálkozott, amikor megszólalt a riasztó
Konyhakéssel szúrta meg fiát egy mogyoródi férfi
 


ImpresszumKapcsolatMédiaajánlatPartnereink