RSS
Keresés
[MenuItem:Text,Hirmix]
Pénzmosás és költségvetési csalás a Simon-ügyben - külön szálon nyomoz a NAV
MH/MTI 2014.08.06. 9:25:00

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bűnügyi Főigazgatósága nyomoz abban az ügyben, amelyet még júniusban választott le a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) Simon Gábor alapügyéről.A KNYF még júniusban küldte meg a Fővárosi Főügyészségnek a szintén költségvetési csalás gyanújával folytatott alapeljárásról leválasztott ügy iratait, amelyeket megvizsgáltak, és ez alapján költségvetési csalás és pénzmosás bűntettének gyanújával rendelt el nyomozást a főügyész, amelyet a NAV Bűnügyi Főigazgatósága folytat le.

A pénzmosás bűntettére utaló, ez idáig fel nem derített ügyrész az alapügyben közölt megalapozott gyanúhoz nem köthető. További részletet a nyomozás érdekei miatt egyik hatóság sem árult el.

Az MSZP korábbi elnökhelyettese nem csupán az osztrák Volksbankban „tárolt” 240 millió forint értékben dollárt és eurót, hanem salzburgi, grazi és zürichi bankszámlái is voltak, amelyeken alkalmanként egymillió eurót is elérő forgalmat bonyolított le.

Az egykori szocialista országgyűlési képviselőt március 12-én helyezték előzetes letartóztatásba, majd a Fővárosi Törvényszék döntése alapján május 12-én házi őrizetbe, amelynek legújabb határideje október 12.

 


ImpresszumKapcsolatMédiaajánlatPartnereink